Alpina B4 Gran Coupe 495 pk 2022BMW vertikt het om een volwaardige M4 Gran Coupé te bouwen, gelukkig is de 495 pk sterke Alpina B4 Gran Coupé!

Terwijl er wél een M4 Coupé en M4 Cabrio in de riante BMW catalogus prijkt is er van een M4 Gran Coupé geen sprake. Misschien wil de blauw-witte autoconstructeur uit München de M3 Berline ietwat beschermen? Beiden hebben namelijk vier deuren. Wie toch een snelle(re) 4 Reeks Gran Coupé (G24) wil moet richting huistuner Alpina.

De Alpina B4 Gran Coupé gaat verder op de M440i Gran Coupé, hetzij met de nodige aanpassingen. Denk op visueel vlak alvast aan de vierdelige uitlaatmonden, aangepaste bumpers en typerende multispaak 20” velgen. Daarrond prijkt er exclusief Pirelli Sottozero rubber. Alpina presenteert de gloednieuwe B4 Gran Coupé in de typischere blauwe lakkleur met witte accentlijnen. Relatief ingetogen maar toch zeer herkenbaar (en stijlvol!) voor de kenners. Binnenin krijg je ondermeer een exclusieve badge op de middentunnel naast extra mogelijkheden inzake materiaalgebruik en afwerking.

De befaamde 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor levert 495 pk / 730 Nm, goed voor een 0-100 sprint in 3,7 seconden en topsnelheid van méér dan 300 km/u. De xDrive vierwielaandrijving blijft net zoals de 8-traps sportautomaat op post. De B4 Gran Coupé is bovendien sneller dan de reguliere M3 Berline en M4 Coupé!

Alpina stak ook tijd in een eigen (meer verfijnde) afstelling van het chassis, dempers, remmen en stuurinrichting. Daardoor moet rijdynamiek nog beter/sterker aanwezig zijn. Dit zonder het comfortgehalte te fnuiken!

Bestellingen worden reeds opgenomen, tegen de zomer worden de eerste B4 Gran Coupé exemplaren afgeleverd. Reken op een Belgische vanafprijs van 93.000 euro. Bij BMW volstaat 68.775 euro voor een M440i Gran Coupé xDrive met 374 pk.