Officieel: Alpina B5 en D5 S facelift (2020)Nadat ze eerder een innig samenwerkingsakkoord hadden gesloten en samen knappe producten bouwen voegt BMW nu Alpina toe aan haar merkportfolio.

De riante BMW productcatalogus omvat diverse modellen in talrijke uitvoeringen/motorisaties. Al tientallen jaren gaat Alpina nog een stap verder (op dezelfde BMW basis) voor de verfijnde meerwaardezoeker. Ietwat kort door de bocht zou je de Duitsers uit Buchloe als “tuner” kunnen omschrijven, in de praktijk zit het toch anders in elkaar. Dankzij een innig en vooral exclusief samenwerkingsakkoord krijgt Alpina onafgewerkte producten uit München die ze dan verder verfijnen/optimaliseren/personaliseren. Tot groot jolijt van de liefhebbers!

Denk aan een dikke BMW M zonder het bijhorende BMW M imago/uitstraling. Voor je buurman blijft het ook “maar” een knappe Bimmer terwijl er onderhuids wel diverse wijzigingen te bespeuren valt. In 2021 werden er op die manier meer dan 2.000 Alpina’s afgeleverd.

In 2020 werd de BMW Alpina samenwerking met nogmaals vijf jaar verlengd. Maar vanaf 2026 zal Alpina officieel deel uit gaan maken van de riante BMW Group waar ook MINI en Rolls Royce tot toe behoren. Wat dat voor Alpina zal betekenen moet de toekomst wel nog uitwijzen. Concurrent Mercedes deed in 1999 reeds hetzelfde en integreerde het sportieve AMG merk in haar keten.

In België kan je voor een Alpina terecht bij BMW Jean-Michel Martin (Drogenbos of Woluwe) of BMW Monserez (Kortrijk of Ieper).

Voor de duidelijkheid, het Duitse Alpina heeft niets te maken met Alpine. Das is de sportieve tak van het Franse Renault!