Teaser: Renault Austral SUV (2022)De opvolger van de huidige Renault Kadjar zal als Austral door het leven gaan en wordt in de lente van 2022 voorgesteld.

Met de Kadjar speelt Renault sinds 2015 in het populaire segment van de compacte SUV’s, in 2018 volgde een opfrisbeurt. Maar na slechts één generatie kiepert de Franse autobouwer de Kadjar benaming al in de vuilbak. Met een soortgelijk concept/formaat zal de Austral hem vervangen.

De nieuwe benaming is “harmonieus, evenwichtig en internationaal gemakkelijk uit te spreken” aldus Renault. Het is een marketingtechnische verwijzing naar de kleuren en warmte van het zuidelijk halfrond en nodigt – naar men zegt – uit tot reizen.

De volledige onthulling van de Renault Austral is voorzien voor de lente van 2022. Extra informatie werd nog niet vrijgegeven, enkel dat er comfortabel plaats zal zijn voor vijf personen met een lengte van 4,51 meter. En dat ze zullen inzetten op geconnecteerde technologieën en verantwoord rijplezier. Technisch zal de Austral ongetwijfeld geïnspireerd zijn op de nieuwe Nissan Qashqai.

Lees hier onze rijtest met de Renault Kadjar!