Officieel: BMW 2 Reeks Active Tourer U06 (2021)De nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer krijgt naast een nieuwe grille en nieuwe motorisaties ook een modern interieur mee.

Neen, zo’n 2 Reeks Active Tourer is niet direct dé belichaming van de BMW kernwaarden. Maar al die dynamische meerwaardezoekers zullen na enige gezinsuitbreiding wel de meerwaarde gaan inzien van een ruim interieur en gemakkelijk instap. En nog steeds met dat sterke BMW logo voorop in combinatie met een kwalitatieve afwerking en hedendaagse gadgets.

De tweede generatie BMW 2 Reeks Active Tourer (codenaam: U06) krijgt net zoals de technisch gerelateerde 1 Reeks een grotere grille mee. LED verlichting is standaard, mits opleg krijgen die gezelschap van LED Matrix technologie. Met enkele nieuwe karakterlijnen, lager geplaatste zijspiegels en nieuwe deurhendels oogt de flank frisser. Achteraan zitten de uitlaatmonden nu beter in de bumper ingewerkt. Naast 11 verschillende koetswerkkleuren is er ook keuze tussen diverse 16” tot 19” velgen.

De nieuwe 2 Active Tourer groeide 32 mm in de lengte en 24 mm in de breedte wat vooral invloed heeft op de aerodynamica. De wielbasis blijft identiek. In de koffer kan er maximaal 470 liter bagage en met de achterbank plat (40:20:40) loopt dat op tot 1.455 liter! Over die achterbank gesproken, je kan ze verschuiven over 13 cm.

BMW Curved Display

Vooraan noteren we de grootste nieuwigheden in de vorm van het nieuwe BMW Curved Display. Dat is voorzien van het recentste iDrive8 besturingssysteem en bestaat uit een 10,25” digitale tellerpartij en een 10,7” infotainmentsysteem. Eerder zagen we al een soortgelijke setup in het iX SUV EV vlaggenschip! De zwevende middenconsole/armsteun werd volledig herzien en zorgt ondermeer voor extra opbergruimte.

Ondermeer dual zone airco, automatische kofferklep, Cruise Control with Brake Function en Lane Departure Warning behoren vanaf nu tot de basisuitrusting. Via de optielijst kan daar nog een hoop uitrusting bijkomen…

Drie benzinemotoren, één diesel en twee (!) plug-in hybrides

De nieuwe BMW 2 Reeks Active Tourer is wederom beschikbaar met een benzine, diesel en plug-in hybride. Instapper is de 218i (136 pk) gevolgd door de 220i (170 pk), de 223i (218 pk) is direct het topmodel mét 48V mild hybride techniek. Dieselrijders zijn momenteel aangewezen op de 218d (150 pk). Allemaal zijn ze voorwielaangedreven en voorzien van de 7-traps Septronic automaat.

Later volgen er ongetwijfeld nog diverse toevoegingen waaronder xDrive variant(en). Op een M228i Active Tourer of M235i Active Tourer moet je niet hopen… Wel spreekt BMW alreeds van twee (!) plug-in hybrides. Naast de gekende 225xe Active Tourer (245 pk) komt er ook een 230e Active Tourer (326 pk) bij! Omtrent een nieuwe generatie 2 Reeks Gran Tourer werd er niets gecommuniceerd, de kans is dus klein dat die zevenzitter nog vernieuwd zal worden…

De productie van deze MPV werd opnieuw toegewezen aan BMW Group Plant Leipzig. Een marktlancering is voorzien voor februari 2021, prijzen volgen later!

Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 218i Active Tourer!