Dit is de nieuwe Kia Sportage (2021)De vijfde generatie Kia Sportage SUV moet het immense succesverhaal verderzetten, ondermeer met een frisse lijnenspel dat duidelijk geïnspireerd is op de EV6.

Kia is klaar met de vijfde generatie Sportage, een populaire SUV die al enkele jaren prima verkoopcijfers optekent. Voor de nieuwe Sportage werden er dan ook kosten noch moeite bespaard in de vorm van een nieuwe designtaal, nieuw platform, hightech interieur en moderne gadgets.

Onder de nietszeggende “Opposites United” noemer is de Kia Sportage voorzien van een fris design waarbij de spreekwoordelijke mosterd bij de zuiver elektrische EV6 werd gehaald. Toch zeker vooraan waar er een prominente grille prijkt met ingewerkte LED dagrijverlichting. Binnenin oogt het allemaal een pak moderner, functioneler en zien we de nodige gadgets.

Jammer genoeg hanteert Kia een ietwat vreemde lancering, specifieke details ontbreken namelijk op dit moment naast het nodige beeldmateriaal. Al is de Kia Sportage op technisch vlak sterk gelieerd aan de Hyundai Tucson. Het motorengamma zal dus vermoedelijk volledig overkomen. Enerzijds met klassieke benzine- en dieselmotoren (mét 48V mild hybride ondersteuning) en anderzijds een Hybrid (230 pk) én Plug-in Hybrid (265 pk) variant.

Later dit jaar zal Kia extra informatie meedelen omtrent alle hedendaagse rijhulp, de verbeterde materiaalkeuze/afwerking, het praktisch gemak en de prijs. Momenteel ligt die nog onder de magische grens van 25.000 euro, gezien de duidelijke opwaardering zal dat vermoedelijk niet meer het geval zijn voor de nieuwe Sportage.