Autosalon Brussel 2020: Nissan line-up

Autosalon Brussel 2020: Nissan line-upNissan pronkt op het Autosalon zowel met haar ecologische als sportieve modellen … al gaat de aandacht vermoedelijk grotendeels naar de nieuwe Juke!

Nissan verwelkomt het Belgische publiek (traditioneel in grote getale) in Paleis 5 tijdens het Autosalon van Brussel 2020 met het volledige gamma dat mooi inspeelt op de moderne trends van vandaag: elektrische wagens en SUV/crossovers. Al zal hun sportief pronkstuk ook de nodige aandacht opeisen, de magistrale GT-R viert namelijk zijn 50ste verjaardag met een speciale uitvoering. En voor wie 570 pk niet volstaat is er een GT-R NISMO met racegenen die – in vernieuwde vorm – in Paleis 1 bij de Dream Cars staat!

Toch ligt de Japanse focus tijdens de Brussels Motor Show 2020 op de lancering – in wereldpremière! – van de gloednieuwe Nissan Juke die reeds te koop is vanaf 20.990 euro! Als trendsetter van het populaire crossover gamma werden er kosten noch moeite gespaard om de tweede generatie nog beter als voordien te maken. Zo is de vormgeving nu iets conventioneler (maar dus ook minder uitgesproken), is er véél meer binnenruimte voorhanden en gaat de materiaalkeuze/afwerkingskwaliteit er sterk op vooruit om nog te zwijgen over de uitgebreide rijhulp en connectiviteit.

Daarnaast beloven ze een aangenaam, betrokken en comfortabel rijgedrag, iets dat we binnenkort graag voor jullie nagaan. De personalisatiemogelijkheden van de Juke werden nog groter, onder de motorkap ligt er wel altijd een 1.0-liter driecilinder met 117 pk. Standaard gekoppeld aan een manuele versnellingsbak maar desgewenst ook te verkrijgen met de zeventraps automaat met dubbele koppeling (DCT) zoals in de Qashqai.

Over de Qashqai gesproken, als verkopende Nissan op de Europese markt mag deze uiteraard niet ontbreken op de Heizel. Voorzien van een nieuwe diesel en benzinemotor is deze stoere SUV klaar voor een verderzetting van het succesverhaal. Ook de grotere X-Trail profiteert van dezelfde viercilinders.

Met de Leaf heeft Nissan al enkele jaren een zuiver elektrische wagen in de aanbieding, dankzij doordachte ontwikkeling nu 150 pk of 217 pk sterk met een rijbereik van respectievelijk 270 km of 385 km (WLTP). Laden gaat gemakkelijk dan ooit dankzij de Nissan Charge applicatie – in samenwerking met Plugsurfing – waarmee je een perfect overzicht krijgt van waar de dichtstbijzijnde laadpaal zich bevind, inclusief handige functionaliteit/informatie zoals zorgeloos betalen, beschikbaarheid en kWh. Tiany Kiriloff, de Vlaamse presentatrice en influencer is bovendien de nieuwe Nissan Leaf ambassadrice en zal haar bevindingen delen met haar (vele) volgers op sociale media.

Geen Autosalon zonder speciale uitvoeringen die een uitgebreide uitrusting combineren met een voordelige(re) prijs, zo is er de Micra N-Sport, Micra N-Tec, Qashqai Urban Edition, Qashqai N-Tec en X-Trail N-Tec.

Line-up Nissan @ Autosalon 2020
Nissan Micra (2x)
Nissan Juke (Wereldpremière, 4x)
Nissan Qashqai (3x)
Nissan X-Trail (2x)

Nissan Navara

Nissan GT-R (MY20)

Nissan Leaf (2x)

Nissan e-NV200 Evalia
Nissan NV300 Combi

Dream Cars (Paleis 1): Nissan GT-R NISMO (MY20)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...