Officieel: Maserati Levante Hybrid (2021)Na de eerdere elektrificatie van de Ghibli is het nu aan de beurt van de Maserati Levante Hybrid SUV. Ook hier goed voor 330 pk!

Op Auto Shanghai 2021 (het Chinese autosalon) maakte Maserati – zoals aangekondigd – de Levante Hybrid wereldkundig. Net zoals bij de Ghibli modellijn zal deze Levante Hybrid de dieselvariant vervangen, op termijn verwachten we dat ook de 3.0 V6 350 pk hierdoor geschrapt zal worden.

De Maserati Levante Hybrid rekent namelijk op een 330 pk / 450 Nm sterke tweeliter viercilinder turbobenzine. Die krijgt op zijn (haar?) beurt ondersteuning van een 48V boordnet dat actief energie probeert te recupereren en later te gebruiken als boost. De Levante Hybrid is vierwielaangedreven en doet ecologische 0-100 sprintjes in exact 6 seconden. Bij 240 km/u bereik je de topsnelheid.

Naast een zuinige(re) motor doet de Levante Hybrid SUV het eveneens met de nodige blauwe accenten (grille, logo’s en verluchting) rondom, ook binnenin vinden we het themakleur terug. De Azzuro Astro lak bestaat uit drie lagen en is leverbaar via het Maserati Fuoriserie personalisatieprogramma. Naast de nieuwe hybridemotor werd het infotainmentsysteem ook opgewaardeerd met een groter scherm, snellere werking en extra (geconnecteerde) toepassingen!

Een Belgische vanafprijs werd (nog) niet vrijgegeven, tegen de zomer moeten de eerste exemplaren afgeleverd worden. Of er op termijn nog een (écht fiscaal vriendelijke) plug-in hybride versie van de Maserati Levante SUV komt is niet duidelijk.