Teaser: Maserati Levante Hybrid (2021)Na het (mild) elektrificeren van de Ghibli Hybrid is het nu aan de beurt van de Maserati Levante SUV!

In 2020 werd de Ghibli Hybrid voorgesteld als eerste “geëlektrificeerde” Maserati in afwachting van een zuiver elektrische MC20 sportwagen. In tegenstelling tot de (Duitse) concurrenten betreft het hier geen fiscaal interessante plug-in hybride maar eerder “mild hybride” ondersteuning in de vorm van 48V boordnet en starter/generator. Op 19 april is het de beurt aan de Levante Hybrid.

Tenzij Maserati ons toch verrast met een meer milieuvriendelijke/zuinige plug-in hybride toepassing zal het bij de Levante Hybrid naar alle waarschijnlijkheid gaan om dezelfde setup. Die vertrekt van een 2.0-liter viercilinder turbobenzine (uit de Giulia Veloce) en levert uiteindelijk 330 pk / 450 Nm. Reken voor de 0-100 sprint een goede 6 seconden en een topsnelheid van 200+ km/u. Of de Levante Hybrid ook de Levante Diesel zal vervangen is nog niet duidelijk, wel zal hij de nodige blauwe accenten meekrijgen om zijn e-aandrijflijn in de kijker te zetten.

Tevens verwachten we naast extra personalisatie ook enkele technologische upgrades qua rijhulp en connectiviteit voor de Maserati Levante.

Meer informatie omtrent de Maserati Levante Hybrid volgt op maandag 19/04/21! Je interesse kan je hier reeds kenbaar maken.