Officieel: Maserati Ghibli Hybrid (2020)

Officieel: Maserati Ghibli Hybrid (2020)De eerste geëlektrificeerde Maserati is de opgefriste Ghibli Hybrid!

Ergens in 2021 verwachten we een 100% elektrische opvolger voor de GranTurismo en GranCabrio, intussen elektrificeert Maserati alvast de knappe Ghibli in combinatie met een (zeer beperkte) opfrisbeurt. Grootste nieuwigheid daarvan naast opgefriste grille/lichtblokken is het hypermoderne 10,1” infotainmentsysteem op basis van Android Automotive (zoals in de Polestar 2)!

De Maserati Ghibli Hybrid omvat een nieuwe 2.0-liter viercilinder benzinemotor die mild hybrid (MHEV) hulp krijgt via een kleine elektromotor, kleine batterij en een 48V boordnet/alternator. Tezamen goed voor 330 pk / 450 Nm waarmee je 0-100 sprintjes kan trekken in 5,7 seconden en een topsnelheid van 255 km/u kan halen. Het vermogen vloeit nog steeds naar de achteras via een 8-traps ZF automaat.

In vergelijking met de Ghibli V6 Diesel is de Ghibli Hybrid ongeveer 25% zuiniger én 80 kg lichter. Een Ghibli Hybrid herkennen kan aan diverse blauwe accenten (luchtinlaten op de zijkant, remklauwen en het Maserati logo op de C-stijl). Vanaf september rolt hij van de band in Grugliasco (Turijn)!

Lees hier onze rijtest met de Maserati Ghibli 3.0 V6 Diesel 275 pk!
Lees hier onze rijtest met de Maserati Ghibli 3.0 V6 S 350 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...