Officieel: Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe update (2021)Geen doorgedreven facelift of ingrijpende wijzigingen maar een lifestyle update voor de potente Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé!

Afgezien van de AMG GT Black Series en nakende AMG One hypercar mogen we de AMG GT 4-Door Coupé gerust zien als vlaggenschip van het sportieve(re) Mercedes aanbod. De vierdeurs AMG GT werd voorgesteld op het Autosalon van Genève in 2018 wat de tijd rijp maakt voor een facelift. Dat is iets voor de (nabije?) toekomst, voor Mercedes volstaat een lifestyle update. Initieel voor de V6 varianten (GT43 4-Door en GT53 4-Door), later volgen ongetwijfeld de V8’s (GT63 4-Door en GT63 S 4-Door) met daarboven de langverwachte GT73e plug-in hybride (800+ pk?)!

De vernieuwde Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé oogt in grote lijnen identiek of je moet de nieuwe velgen (20” en 21”) en kleuren (spectral blue, spectral blue magno en cashmere white magno) al herkennen. Met de nieuwe AMG Night Package II krijg je diverse zwarte accenten, desgewenst in combinatie met het Carbron Fibre Package. En dankzij de V8 Styling Pack oogt jouw V6 variant zoals de V8’s.

Verder werd de basisuitrusting aangedikt met keyless entry/go, extra rijhulp/veiligheid, de WIDESCREEN cockpit layout en een nieuw stuurwiel. De afwerkingsmogelijkheden voor de interieurbekleding nemen ook toe. Onderhuids werd de demping wat verfijnd.

Motorisch blijft alles bij het oude. De 3.0-liter V6 in de Mercedes-AMG GT43 4-Door Coupé is 367 pk sterk (+ 22 pk / 250 Nm EQ Boost ondersteuning), desgewenst met achterwiel- of vierwielaandrijving. De AMG GT53 rekent op dezelfde zescilinder die hier 435 pk (+ EQ Boost ondersteuning) levert en komt steevast met 4MATIC+. Beide varianten vertrouwen op de 9-traps AMG Speedshift sportautomaat met dubbele koppeling.

Tegen augustus kan je de lifestyle update van de AMG GT43 en AMG GT53 ontdekken in de lokale Mercedes showroom. Een Belgische prijs werd nog niet vrijgegeven, vermoedelijk zal deze mooi in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT63 S 4-Door Coupé!