Video: Top Gear test de Mercedes-AMG GT Black Series (2021)Hoe intens (snel) is de Mercedes-AMG GT Black Series met zijn extreme vormgeving en potente V8 in het vooronder?

Een behoorlijk extreme vormgeving (allemaal met het oog op een betere aerodynamica). Een nieuw 4.0-liter V8 motorblok met platte krukas (730 pk en 800 Nm). Speciaal ontwikkelde Michelin banden. De nieuwe AMG GT Black Series uit Affalterbach pakt alles behoorlijk serieus aan, zo ook het prijskaartje van meer dan 340.000 euro. Maar in de juiste handen is deze Mercedes-AMG GT Black Series wel bijzonder snel, in moeilijke omstandigheden pakte het alvast het Nürburgring ronderecord af van de Lamborghini Aventador SVJ.

In vergelijking met de SLK55 Black Series, SL65 Black Series, CLK Black Series, C63 Black Series en SLS Black Series voorgangers moet de nieuweling het wel afleggen qua soundtrack. Al is dat eerder de schuld van Europa met hun strengere emissienormen/uitstootfilters. Vermoedelijk zullen er spoedig aftermarket exemplaren opduiken die deze AMG GT Black Series een waardige soundtrack bieden.