Officieel: Mercedes-AMG GT Black Series (2020)

Officieel: Mercedes-AMG GT Black Series (2020)WOW. Mercedes maakt de AMG GT3 zowaar straatlegaal en doopt hem tot AMG GT Black Series

De AMG GT R en nog scherpere AMG GT R PRO waren alreeds geen doetjes maar met de AMG GT Black Series gaat de Duitse autobouwer nu echt wel de extreme toer op. Alle nieuwe technologie, gadgets en rijhulp opnoemen zou ons in problemen brengen qua superlatieven, we doen desondanks een beknopte poging.

De AMG GT3 racewagen werd als duidelijk als inspirerend voorbeeld genomen en dus groeien de grille/heupen, krijgt de motorkap extra verluchting en prijkt er achteraan een reusachtige spoiler en vier luidkeelse (?) uitlaten. Binnenin overheerst de lederen/alcantara bekleding in combinatie met een contrasterende oranje stiknaad en de lichtgewicht AMG kuipzetels.

De 4.0-liter V8 werd verder ontwikkeld (oa platte/lichtere krukas, nieuwe ontstekingsvolgorde, nieuwe nokkenassen, …) en levert nu maar liefst 730 pk / 800 Nm (!) aan de achteras waarmee je bijzonder vlotte prestatiecijfers (0-100: 3,2 seconden, 0-200: minder dan 9 seconden en top van 325 km/u) haalt. De zeventraps sportautomaat moest hiervoor opnieuw afgesteld worden.

De Mercedes-AMG GT Black Series maakt indruk met zijn lichtgewicht materialenmix, stijfheid van de carrosserie, handmatig instelbaar camber/stabilisatoren en krachtige keramische remschijven. Mocht dat niet volstaan is er een AMG Track Pack met vierpunts veiligheidsgordels, titanium rolkooi, extra bescherming en een grotere brandblusser (2 kg).

De AMG GT Black Series is pas het zesde model dat de magische benaming meekrijgt na de SLK55 Black Series, CLK63 Black Series, SL65 Black Series, C63 Coupé Black Series en SLS Black Series. Daarmee mag je hem gerust aanzien als het beste en sportiefste wat Stuttgart/Affalterbach kunnen brengen.

De McLaren 765LT, Ferrari 488 Pista en vooral de Porsche 911 GT2 RS hebben er met deze AMG GT Black Series een serieuze concurrent bij! Een exemplaar daarvan op de kop tikken zal niet gemakkelijk zijn, naast een stevig budget (reken op ongeveer 300.000 euro) is de (zeer?) gelimiteerde productie de grootste pretbederver.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...