Officieel: Mercedes-AMG GT3 facelift (2019)

Officieel: Mercedes-AMG GT3 facelift (2019)De imposante AMG GT3 racebolide krijgt een nieuwe neus, vleugel en handige Drop Start functie!

Na een doorgedreven facelift/update voor het volledige AMG GT gamma vergeet Mercedes-AMG duidelijk haar racewagens niet. Zo is er een AMG GT3 afgeleide die het al uitzingt sinds 2015 waardoor er intussen de nodige “ruimte” tot verbetering is gevonden. De derde generatie GT3 van AMG makelij krijgt een gloednieuwe voor- en achterzijde en gemakkelijk instelbare spoilers wat op aerodynamisch vlak een gunstig(er) effect moet hebben qua downforce. En dat is niet onbelangrijk – lees: essentieel – als je aan hoge snelheden over het circuit vlamt

In tegenstelling tot het straatlegale AMG GT gamma doet de AMG GT3 het nog steeds met de atmosferische 6.2-liter V8 die technisch ietwat herwerkt werd om duurzamer (zowel qua performantie als kostprijs) door het leven te gaan. Tevens introduceert Mercedes hier de Drop Start functie waarbij de motor volautomatisch opgestart wordt als de AMG GT3 contact maakt met de grond na snelle passage in de pitlane.

Mercedes-AMG gaat zich de komende maanden bezighouden met het finetunen van de nieuwe AMG GT3, de eerste klantenteams krijgen hun bolide tegen begin volgend jaar om in 2020 te gaan racen!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GTC Roadster!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT63 S 4-Door!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...