Officieel: Mercedes-AMG GT3

Officieel: Mercedes-AMG GT3Das Haus wil een succesvol vervolg breien aan haar raceverleden en komt daarvoor met een Mercedes-AMG GT3 variant ten tonele!

Duitsers zijn al eeuwig en altijd verzot op racen. Niet enkel vinden we heel wat Formule 1 teams en rijders bij onze Oosterburen, ook zijn ze behoorlijk actief in de andere klassementen zoals Le Mans, GT3, European Touring Car Championship of diverse FIA races. De beeldschone SLS AMG deed het de vorige jaren in GT3 uitvoering bijzonder goed op het circuit, een nieuwe variant moet dat succes verlengen.

Na de AMG GT komt Mercedes dus met een AMG GT3 afgeleide, in tegenstelling tot de straatmodellen met hun 4.0-liter V8 blijft de oude (maar doorontwikkelde) 6.2-liter V8 op post. Redelijk onlogisch maar zonder in detail te treden is het (te) complex om een nieuwe krachtbron te ontwikkelen voor de racerij. Deze AMG GT3 krijgt terug een sequentiële versnellingsbak met zes verzetten.

Zowel binnen als buiten onderging deze track only AMG GT3 een serieuze metamorfose met hopen koolstofvezel, extra verluchtingsgaten, een nieuwe motorkap/deuren en een reusachtige spoiler achteraan. Binnenin is er nog weinig van de luxe uit de reguliere AMG GT terug te vinden, de toekomstige eigenaars hechten daar gelukkig niet zoveel belang aan op het circuit.

Op het komende Autosalon van Genève staan we voor het eerst oog-in-oog met deze hardcore AMG GT3, kort erop kan je langsgaan bij Mercedes om er eentje te bestellen. Dit jaar nog zou je hem al kunnen ontvangen, voor de aankoop reken je toch wel op een stevig prijskaartje van bijna 2 straatmodellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...