Officieel: Mercedes-AMG GT facelift (2018)

Officieel: Mercedes-AMG GT facelift (2018)Naast de scherpere AMG GT R PRO uitvoering voorziet Mercedes haar sportiefste gamma (opnieuw) van een opfrisbeurt.

De grootste nieuwigheid voor Mercedes vanuit Los Angeles is en blijft de Mercedes-AMG GT R PRO maar ook de rest van het gamma (AMG GT, GT S, GT C en GT R) wordt getrakteerd op facelift. Dit voor de tweede maal want vorig jaar kregen de sportievelingen uit Affalterbach al de nieuwe Panamericana grille mee.

De AMG GT’s doen het vanaf heden met nieuwe lichtblokken, zwarte details rondom en een herwerkte uitlaan(lijn), mooi in analogie met de gloednieuwe AMG GT 4-deurs. Ook voor het interieurdesign volgt de sportwagen zijn praktische vierdeurs evenknie met een digitale tellerpartij, herwerkte middenconsole (met digitale druktoetsen) en het moderne stuurwiel uit ondermeer de S-Klasse.

Op motorisch vlak noteren we geen wijzigingen, de 4.0-liter V8 is dus nog steeds goed voor 476 pk / 630 Nm (AMG GT), 523 pk / 670 Nm (AMG GT S), 558 pk / 680 Nm (AMG GT C) en 585 pk / 700 Nm (AMG GT R (PRO)). De AMG GT Roadster is (nog) niet als R te verkrijgen.

Vernieuwde Belgische prijzen ontbreken op dit moment maar zullen vermoedelijk in de lijn liggen met het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...