Officieel: Mercedes-AMG GT (S) facelift (2017)

Officieel: Mercedes-AMG GT (S) facelift (2017)De “reguliere” AMG GT en AMG GT S krijgen in navolging van hun nieuwe familietelgen een kleine update!

Het Mercedes-AMG GT aanbod wordt aan een bijzonder snel tempo uitgebreid met een hardcore R, een half-hardcore C en een dakloze Roadster. Gelukkig vergeten de Duitsers uit Stuttgart / Affalterbach de twee eerste uitvoerigen niet in hun expansiedrang.

Zo wordt de optielijst nog wat langer/duurder met ondermeer de AMG Interior Night Package en AMG Exterior Carbon Fiber Package, toch draait het hier voornamelijk om de nieuwe grille. Deze is bijna hetzelfde als de AMG GT C en haalt zijn inspiratie uit de AMG GT3 en oldschool PanAmericana uit ’53. Of het écht een visuele verbetering is mag je zelf beslissen, wij waren best fan van de vorige vormgeving.

De bestaande AMG GT blijft het doen met 476 pk, er komt wel 30 Nm bij tot 630 Nm. De 4.0-liter V8 in de AMG GT S wordt iets krachtiger (+12 pk / 20 Nm) tot 522 pk / 670 Nm. Vernieuwde prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...