Officieel: Mercedes-AMG GT R [585 pk / 700 Nm]

Officieel: Mercedes-AMG GT R [585 pk / 700 Nm]Duitsland heeft er een gloednieuwe – groene – actieheld bij, de Mercedes-AMG GT R!

Met de Mercedes-AMG GT heeft Das Haus reeds een bijzonder straf product in de AMG catalogus staan, te verkrijgen met 476 pk of 510 pk als S uitvoering. In Duitsland wordt de lat steeds hoger en hoger gelegd dus maakte Mercedes werk van een knotsgekke AMG GT R uitvoering die overduidelijk geïnspireerd werd op de GT3 variant. De naamgeving doet ons wel wat veel denken aan die snelle bolide uit Japan (daar mét een liggend streepje) maar iets in ons zegt dat die associatie de volgende jaren veel minder sterk naar boven zal komen.

Kracht, dat is wat de Mercedes-AMG GT R volmondig uitstraalt. Voornamelijk met de op klassieke raceauto’s geïnspireerde grille, de gapende luchtinlaten in de voorbumper of de vaste achterspoiler. De laatste twijfels verdwijnen direct wanneer je de centraal geplaatste dubbele uitlaat ontdekt, het Green Hell Magno koetswerkkleur met zwarte accenten en gele remklauwen maakt het geheel volledig af! Applaus!

Die Green Hell verwijzing is overigens geen toevallige connectie met het befaamde circuit nabij Nürburg, deze AMG GT R wil niets liever doen dan zich eindeloos verdiepen in de lange stukken rechtuit, scherpe bochten en diverse hoogteverschillen. Een setje keramische remschijven moet deze Groene Duitser van de gepaste stopkracht voorzien. In vergelijking met de reguliere AMG GT is de R maar liefst 90 kilogram lichter (dank-je-wel koolstofvezel) en kan deze laatste uitpakken met een iets bredere spoorbreedte, een opnieuw gekalibreerde versnellingsbak, opgekuist interieur, krachtigere soundtrack en betere aërodynamica. Met behulp van de achterwielsturing moet de wendbaarheid ook nog wat toenemen en met vele nieuwe instellingen kan je zelf bepalen hoe ver je de veiligheidssystemen wil laten interveniëren.

De 4.0-liter V8 is met zijn twee turbo’s nog steeds op post in de Mercedes-AMG GT R en kan hier 585 pk en 700 Nm opwekken, daarmee zit hij 0,2 seconden sneller aan 100 km/u (in 3,6 seconden) dan de AMG GT S! De topsnelheid ligt ook net iets (+ 10 km/u) hoger op 318 km/u.

Begin 2017 moeten de eerste exemplaren geleverd worden aan de gelukzalige klanten die nu al hun handtekening wisten te zetten op een bestelbon! Omtrent een vanafprijs werd nog helemaal niets gecommuniceerd maar we hebben een lichtblauw vermoeden dat deze tegen de 175.000 euro zal liggen.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...