Officieel: Maserati Grecale Folgore EV crossover 105 kWh 560 pk (2023)Na de sportieve Granturismo Folgore volgt nu de zuiver elektrische Maserati Grecale crossover met een groot accupack en dus stevig rijbereik.

Op het Autosalon van Brussel moesten we het nog doen met de 400V architectuur, in Shanghai staat de zuiver elektrische Maserati Grecale Folgore in vol ornaat te blinken. Net zoals de Grecale met benzinemotor wil hij de SUV koetswerkvorm iets bereikbaarder maken, zo’n Levante is voor sommigen misschien net wat te groot.

De Grecale Folgore EV krijgt een gesloten grille mee wat de luchtstroom/aerodynamica moet bevorderden, achteraan ontbreken er uiteraard uitlaatmonden. Wie goed kijkt zal de koperen accenten bemerken. Visueel gaat de Folgore uitvoering verder op de potente Trofeo variant, ook hier zijn er dus 19”, 20” of 21” velgen beschikbaar. De Rame Folgore lakkleur is exclusief voorbehouden voor de emissievrije Grecale.

Maserati gaf nog niet alle technische details vrij omtrent de Grecale EV maar het ziet er alvast (zeer) belovend uit. Zoals een systeemvermogen van 560 pk (410 kW) en 820 Nm dankzij twee elektromotoren (en dus vierwielaandrijving). Uiteindelijk goed om 220 km/u aan te tikken. Met een 105 kWh grote batterij moet er toch zeker 500+ km rijbereik behaald worden.

Binnenin blijven de wijzigingen beperkt tot extra keuzemogelijkheden in het 8,8” infotainmentsysteem en weergavemogelijkheden in het digitale dashboard (12,3”). Maserati benadrukt sterk dat de (sportieve) zetels met Econyl bekleed zullen worden. Dat is een eco premium materiaal bestaande uit gerecycleerde visnetten.

Wanneer de Maserati Grecale Folgore zijn marktlancering zal beleven is momenteel niet duidelijk. Net zoals een Belgische prijskaartje. De Grecale Trofeo (530 pk) kost hier minstens 118.600 euro.