Video: CAR Magazine test de Maserati Grecale Trofeo (2022)Met de Grecale is Maserati ietwat laat in het populaire compact SUV segment, wel is er direct een 530 pk sterke Grecale Trofeo topversie!

Terwijl de grotere Levante SUV al sinds 2016 meedraait werd de Maserati Grecale crossover pas dit jaar toegevoegd aan het gamma. Deze staat op het Giorgio platform dat we ook onder de Alfa Romeo Stelvio en Jeep Grand Cherokee terugvinden. Wel is Maserati er als de kippen bij om te benadrukken dat ze héél veel hebben aangepast.

Binnenin wil de Maserati Grecale zowel comfortabel, praktisch als hoogtechnologisch zijn. Zo is er luchtvering (optioneel), talrijke rijhulp/veiligheidssystemen, 570 liter laadvolume en een smooth Android Auto infotainmentsysteem.

Een zuiver elektrische Grecale Folgore is reeds aangekondigd voor 2023. Tot dan moet je het doen met de Hybrid (300 pk) en Modena (330 pk) uitvoeringen die beiden een tweeliter benzinemotor meekrijgen. In ruil voor minstens 116.100 euro kan je in België aanspraak maken op de Maserati Grecale Trofeo topversie. Die is voorzien van een 3.0-liter V6 benzinemotor met 530 pk en 620 Nm! De 0-100 sprint duurt 3,8 seconden en pas bij 285 km/u is de topsnelheid bereikt.

Onze Britse collega’s van CAR Magazine trokken richting het zonnige Italië om daar de (lokaal geproduceerde) Grecale Trofeo aan de tand te voelen! Lees hierrr alles over Maserati’s kleinste SUV!