1.000.000ste Mazda MX-5 rolt van de band!

1.000.000ste Mazda MX-5 rolt van de band!De Mazda MX-5 is de bestverkopende sportwagen te allen tijde met 1.000.000 geproduceerde exemplaren sinds ’89!

Zo’n Porsche, Lexus met brullende V8 of scherpsturende Ford is altijd leuk om je van A naar B te verplaatsen, zelfs een kleine omweg via C kan er ongetwijfeld ook wel vanaf om die gekende glimlach – dankzij het aanwezige rijplezier en de unieke belevenis – te verzilveren. De stevige aankoopprijs en “iets hoger brandstofverbruik” kunnen wel nefast voor de feestvreugde zijn, iets waar de Mazda MX-5 geen last van heeft. Deze compacte Japanner heeft alles in huis wat je van een (kleine) sportwagen verwacht, de nieuwste generatie pakt overigens uit met een knappe styling en kwalitatief interieur.

Sinds de productiestart in april 1989 (te Hiroshima) werden er maar liefst 1.000.000 exemplaren van de vier generaties MX-5 (NA – NB – NC – ND) gebouwd, de miljoenste zag specifiek het levenslicht op 22 april 2016! Om de vele liefhebbers en trouwe fans/eigenaars te bedanken zal de Japanse autoconstructeur een “thank you” tour rond de hele wereld maken, deze start op 3 mei in Japan (Hiroshima Flower Festival) en in juni passeren ze op het Goodwood Festival of Speed.

Lees hier onze rijtest met de huidige Mazda MX-5 1.5 of MX-5 2.0 Sport!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...