Autosalon Brussel 2023: Maserati line-up MC20 Cielo Grecale Levante GhibliWelke interessante nieuwigheden presenteert Maserati allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?!

Nog niet zo lang geleden lag de focus van Maserati volledig op het (sportieve) luxesegment. Intussen mikken ze met meer toegankelijke (lees: compacte/goedkopere) modellen op een breder publiek. Ondermeer met zuiver elektrische varianten die het Folgore label meekrijgen. Tegen 2030 willen de flamboyante Italianen zelfs een 100% elektrisch gamma aanbieden.

Om die elektrificatiestrategie kracht bij te zetten toont Maserati een rollend chassis van de Grecale Folgore tijdens het Autosalon van Brussel 2023. Dezelfde Grecale staat er ook in het Modena uitrustingsniveau met een tweeliter (!) benzinemotor en 330 pk, de jouwe vanaf 75.800 euro. Deze sportieve crossover krijgt het gezelschap van de Ghibli en de Levante SUV. Die laatste zowaar in de blitse Urban Green tint uit de Fuoriserie personalisatiegids. Onder de motorkap ligt er hier trouwens een 570 pk sterke V8 benzinemotor. Met een beklijvende soundtrack die je bij een Maserati zou verwachten…

Toch de aandacht bij Maserati in Paleis 5 vooral richting de MC20 Cielo gaan. Deze dakloze sportwagen staat hier in de Night Mat Interaction kleurstelling met de nodige (opvallende) accenten. In slechts 12 seconden verdwijnt het plooidak dat desgewenst een zonnedak omvat waarbij je de doorschijnbaarheid kan regelen. De 3.0-liter V6 Nettuno benzinemotor levert 630 pk / 730 Nm aan de achteras en zit in 3 seconden aan 100 km/u. Uiteindelijk kan je 330 km/u aantikken mét wapperende haren. Toch als je minimaal 267.650 euro neerlegt! Of ze bij Maserati ook gunstige(re) salonvoorwaarden hebben is niet direct duidelijk.

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele Maserati prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.