Officieel: Nissan Juke crossover (2019)

Officieel: Nissan Juke crossover (2019)De eigenwijze trendsetter van het crossover-gamma, de Nissan Juke, zit volledig in het nieuw!

Een verhoogde B-segmenter met een “bijzonder karaktervolle” uitstraling, niemand had in 2009 gedacht dat de Nissan Juke een gigantisch succesverhaal zou worden. Tien jaar en meer dan een miljoen verkochte exemplaren later kreeg de Japanner tientallen concurrenten rond zich heen, reden temeer om een nieuwe generatie te lanceren!

De nieuwe Nissan Juke doet het met een minder gewaagde vormgeving als zijn voorganger en de nodige stijlinvloeden van grote broer Qashqai, de typisch ronde koplampen – nu met LED technologie – en het “zwevende” dak blijven wel behouden. In vergelijking met zijn voorganger groeit hij 75 mm in de lengte, 30 mm in de hoogte en 35 mm in de breedte.

Nissan levert de nieuwe generatie Juke in 11 verschillende koetswerkkleuren, Fuji Sunset Red is de nieuwkomer van dienst. Aan personalisatiemogelijkheden geen gebrek met speciale bumpers, contrasterend dak, zwarte bumpers en 19″ lichtmetalen wielen.

Binnenin valt direct de extra ruimte (achterin) op, maar liefst zes extra centimeter voor de knieën van de passagiers op de achterbank! En de koffer groeide met 20% tot 422 liter. Qua materiaalkeuze gaat deze Juke er sterk op vooruit, Nissan voorziet zelfs alcantara, leder en chroom voor de hogere uitrustingsniveau’s. Net zoals bij de vernieuwde Micra zijn er optioneel Bose luidsprekers te krijgen, mooi in de hoofdsteun ingewerkt! Apple CarPlay en Android Auto zit uiteraard mooi ingewerkt in het infotainmentsysteem.

Momenteel spreekt Nissan enkel van een 1.0-liter driecilinder benzinemotor met 117 pk, te verkrijgen met een manuele versnellingsbak of DCT automaat. Op termijn volgen ongetwijfeld nog extra motorisaties, diesels zullen er wel niet meer bijzijn. De technische basis komt overeen met de gloednieuwe Renault Captur waardoor de kans meer dan reëel is dat er een zuiver elektrische variant in de pijplijn zit, idem dito voor een (plug-in?) hybride-versie.

Het favoriete speelterrein van de Nissan Juke blijft de stad en zijn directe omgeving, extra hulpmiddelen op vlak van veiligheid zijn dus geen overbodige luxe. Zo is het ProPILOT systeem leverbaar met onder meer adaptieve cruisecontrol met file-assistent, verkeersbordherkenning, dodehoekwaarschuwing en een spoorassistent.

Brexit of niet, Nissan zal de nieuwe Juke opnieuw produceren in Sunderland (Groot-Brittanië). De eerste leveringen – in de vorm van goed uitgeruste Juke Première Edition’s aan minimaal 24.690 euro – zijn voorzien voor eind november.

De tweede generatie Nissan Juke heeft een vanafprijs van 20.990 euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...