Belgische prijs BMW X5 xDrive45e (2019): vanaf 79.900 euro

Belgische prijs BMW X5 xDrive45e (2019): vanaf 79.900 euroDe luxueuze plug-in hybride SUV van BMW is de jouwe voor net geen 80.000 euro.

Update 02/03: lees hier onze rijtest met de BMW xDrive45e!

Na het succes van de vorige X5 xDrive40e generatie stond het in de sterren – en hier – geschreven dat BMW opnieuw een dergelijke plug-in hybride SUV zou lanceren. Dit voornamelijk voor de zakelijke gebruiker die op deze manier kan profiteren van alle luxe, comfort en gebruiksgemak van de nieuwe X5 (codenaam: G05) in combinatie met een beperkt verbruik en lage CO2 uitstoot.

De gloednieuwe xDrive45e aandrijflijn doet het met een 3.0-liter zescilinder benzinemotor die de hulp krijgt van een elektromotor (113 pk) en lithium-ion batterij (24 kWh, waarvan 21 kWh écht gebruikt wordt). Dit waar de uitgaande xDrive40e ‘slechts’ een viercilinder meekreeg.

De X5 xDrive45e heeft een systeemvermogen van 394 pk en 600 Nm waarmee je 5,6 seconden nodig hebt om van nul-naar-honderd te sprinten. Bij 235 km/u bereik je de topsnelheid, tenzij je zuiver elektrisch aan het rijden bent want dan kan je maximaal 130 km/u. Indrukwekkender is het zuiver elektrische rijbereik van 67 à 87 km en de CO2 uitstoot van 27 à 44 g/km (WLTP) wat hem de komende jaren ook het volledige belastingvoordeel schenkt.

Kiezen voor een X5 xDrive45e heeft geen grote/ingrijpende gevolgen op praktisch of stijlvol vlak. De brandstoftank is nog steeds 69 liter groot (lees: riant rijbereik) en in de koffer kan er 500 liter tot maximaal 1.720 liter (wat 150 liter minder is als voordien). Het enige visuele verschil – op de vele blauwe eDrive badges na – is een laadklep linksvoor.

In ruil voor minimaal 79.900 euro teken je vanaf vandaag een bestelbon voor de BMW X5 xDrive45e met 19” lichtmetalen velgen, Schwarz (zwarte) koetswerkkleur, Sensatec (fake lederen) zetelbekleding en aluminum afwerking van de boordplak/middenconsole. Maar ook de milieuvriendelijke(re) plug-in hybride X5 kan terugvallen op een riante personalisatiegids met het xLine en M Sport uitrustingsniveau. De eerste leveringen staan binnenkort op de agenda.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...