Volvo Gent beeindigd productie huidige V40

Volvo Gent beëindigd productie huidige V40Na 667.530 exemplaren van de Volvo V40 hatchback is het (bijna) tijd voor iets nieuws.

Over een periode van ongeveer zeven jaar werden er meer dan 650.000 V40’s (inclusief gefacelifte uitvoering) met veel liefde en toewijding in elkaar gezet bij Volvo Car Gent. Desondanks er nog geen opvolger in het voorzicht zit is dat desondanks geen reden om te klagen want de Zweedse autobouwer heeft ginds de handen vol met de populaire XC40 SUV en aankomende elektrische variant. Om productiecapaciteit in het thuisland vrij te maken helpen ze hier ook met de eindassemblage van de nieuwe V60 Break.

Omtrent een nieuwe generatie V40 is al veel geschreven/gegokt, het lijkt erop dat Volvo het zelf niet zo goed weet wat ze hiermee willen aanvangen. Een compacte hatchback zou in de toekomst maar een beperkte doelgroep vinden, een verhoogde crossovercoupé à la Concept 40.2 (en Polestar 2!) maakt meer kans. Sowieso zal deze op het CMA platform gebouwd worden waardoor de werkgelegenheid voor de Belgische productiefaciliteit goed zit voor de komende jaren.

Een scherp geprijsde instapper (lees: goedkope compacte stadswagen) lijkt anderzijds toch ook geen slecht idee om een jeugdig publiek aan te (kunnen) spreken…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...