Eneco legt 15.000 zonnepanelen op Volvo Car Gent

Eneco legt 15.000 zonnepanelen op Volvo Car GentDe Gentse Volvo fabriek wil tegen 2025 klimaatneutraal produceren, een nobel doel dat ze deels willen bereiken met een hele hoop zonnepanelen op het dak.

Op de XC40 T5 Twin engine is het nog even wachten, toch zitten ze bij Volvo Car Gent niet stil op vlak van milieuvriendelijke inspanningen. Tegen 2025 willen de Gentse Zweden volledig klimaatneutraal zijn (waarbij de gebruikte energie in gelijke mate wordt opwerkt op groene wijze), zo prijken er al drie grote windmolens op het terrein en profiteren van doordachte warmtetransfers. Daarnaast gaan ze tegen eind dit jaar, samen met specialist Eneco, maar liefst 15.000 zonnepanelen installeren op het volledige dak.

Daardoor halen ze minimaal 5,4 procent van het totale elektriciteitsverbruik uit natuurlijk licht wat voor Volvo jaarlijks een directe besparing van minstens 200.000 euro geeft. Naast overheidssubsidies worden de zonnepanelen geplaatst dankzij een crowdlending waarbij de 6.000 werknemers van Volvo Car Gent (minimaal) 250 euro konden investeren. In ruil daarvoor krijgen ze een gegarandeerd brutorendement van 4% én (na verloop van tijd) hun inleg terug.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...