Officieel: Volvo XC40 T5 Twin Engine (2018)

Officieel: Volvo XC40 T5 Twin Engine plug-in hybride (2018)Ook de funky Volvo XC40 krijgt een Twin Engine plug-in hybrideversie!

Interessant nieuws vanop de Beijing Motor Show, Volvo presenteert daarginds namelijk de XC40 T5 Twin Engine. Daar waar de grotere Volvo’s het moeten/mogen doen met een T6 Twin Engine en T8 Twin Engine versie krijgt de compacte SUV – die ze in Gent produceren! – een gloednieuwe T5 Twin Engine plug-in hybride variant.

De basis voor deze plug-in motorisatie ligt bij de gloednieuwe 1.5-liter T3 driecilinder benzine (hier goed voor 180 pk) in combinatie met een 55 kW sterke elektromotor en een zeventraps automaat met dubbele koppeling. De XC40 T5 Twin Engine is daarmee in staat om 250 pk en 400 Nm te leveren in optimale omstandigheden, volgens de eerste indicaties zou 1,6 liter benzine volstaan per 100 km. Inzake zuiver elektrisch rijbereik moet 52 km een haalbare kaart worden in de eerste fase, op termijn (krachtigere batterijen?) hoopt Volvo 80 km te halen.

Visuele verschillen tussen een reguliere XC40 en een XC40 plug-in hybride zijn er niet direct op de laadklep links vooraan en een extra (sub)menu in het Sensus infotainmentsysteem. Op de afgebeelde foto’s pronkt de XC40 T5 Twin Engine met een stoer R-Design jasje.

Prijzen én CO2 cijfers volgen later!

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 D4 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...