Volvo Car Gent mag de Chinese Lynk & Co bouwen

Volvo Car Gent mag de Chinese Lynk & Co bouwenExtra werkgelegenheid voor de Gentse Volvo fabriek!

Lynk & Co, het Chinese zustermerk van Volvo, komt officieel naar Europa en zal hier zelfs produceren. Die hier mag je relatief letterlijk nemen want de Lynk & Co’s zullen in Gent van de band rollen. De zuiver elektrische Lynk & Co 02 komt als eerste en deelt zijn technische basis en CMA platform met de Volvo XC40 wat de keuze voor Gent geheel logisch maakt.

Naast de 02 crossover volgt er ook nog een volwaardige SUV (01) en berline (03) waarbij de focus eveneens op connectiviteit, car sharing en subscription (auto huren ipv auto kopen) zal liggen. Met een online verkoop, pop-up shops en een Europese roadshow pakt Lynk & Co het verkoopproces ook anders aan dan wat we vandaag de dag gewoon zijn.

Tegen eind 2019 moet de elektrische Lynk & Co 02 in Gent geproduceerd worden tezamen met een soortgelijke elektrische XC40, begin 2020 start de verkoop! De productie van beide versies voor de Chinese afzetmarkt zal plaatsvinden in Taizhou.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...