Officieel: Volvo 40.1 & 40.2 Concept [opvolger V40 + S40 + XC40]

Officieel: Volvo 40.1 & 40.2 Concept [opvolger V40 + S40 + XC40]Na een teasercampagne via Snapchat – very 2.0! – presenteert Volvo de 40.1 en 40.2 conceptmodellen die de volgende generatie V40 aankondigen. Zéér belangrijk gezien de productie reeds toegewezen werd aan Volvo Cars Gent. Vree wijs!

Met de 40.1 en 40.2 geeft de Zweedse autoconstructeur ons al een glimp op de (nabije) toekomst van hun compacte modellenreeks, een strategie die we ook zagen – en succesvol was! – bij de nieuwe generatie XC90, S90 en V90. De nieuwe generatie Volvo 40’s zal dus terug een kleine berline en een avontuurlijke “compact SUV” met zich meebrengen, een vijfdeurs hatchback (zoals de huidige V40) zal er normaliter ook wel nog steeds inzitten.

Designmatig en op vlak van motoren heeft Volvo natuurlijk wel wat vrijheid dankzij de futuristische conceptstatus, toch verwachten we dat er daarvan (opnieuw) heel wat zal terugvloeien naar de uiteindelijke productiemodellen die voor 2017 op de agenda staan. De productie van de kleine Zweden werden alvast toegewezen aan de Belgische productiefaciliteit in Gent, daarmee hebben heel wat landgenoten tot minstens 2022 werkzekerheid. De huidige productie van de S60, V60 en XC60 zal wel eindigen met de komst van de nieuwe 40’s.

Die nieuwkomers zullen allemaal gebruik maken van een gloednieuw CMA – Compact Modular Architecture – platform wat productie en uitbreiding efficiënt zal toelaten. De grote ’90s krijgen een soortgelijk SPA – Scalable Product Architecture – platform en zullen hun technieken qua infotainment, datastructuur en veiligheidssystemen ongetwijfeld doorgeven aan de kleine broers. Interessante voetnoot tussen de vele lovende woorden in het lange persbericht gaat over de T5 Twin Engine Plug-in Hybrid. Deze groene driecilinder combineert een benzinemotor met elektrohulp en een zeventraps automaat, hier met voorwielaandrijving terwijl de T8 Plug-in Hybrid het doet met vierwielaandrijving!

De geslaagde vernieuwing van de grootste Volvo’s doet ons halsreikend uitkijken naar hoe de Zweden hun kleinste modellen zullen vernieuwen. Naast opnieuw een S40 en V40 verwachten we ook een XC40 die een logisch antwoord zal zijn op de immense populariteit voor dergelijke bolides.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...