Officieel: Volvo V40 facelift (2016)

Officieel: Volvo V40 facelift (2016)Volvo voorziet de compacte V40 familie van een fris voorkomen met de stoere “Thor’s Hammer” LED verlichting!

Naast de S90 en V90 heeft Volvo nog een interessante nieuwigheid uit hun Zweedse hoed getoverd voor het aankomende Autosalon van Genève in maart, een vernieuwde V40 en V40 Cross Country! Deze worden beiden in Gent geproduceerdvree wijs! – en zijn de best verkopende model in Europa, wereldwijd moet het enkel de XC60 nog laten voorgaan. Met enkele kleine optische wijzigingen moet het model zijn levensjaar nog kunnen uitdoen, een volledige V40 nieuwkomer zou op de markt verschijnen tegen 2017.

In navolging van de XC90, S90 en V90 krijgt de kleine V40 nu ook de hippe T-vormige verlichting, al zou het hier wel gaan om een optie. In standaardtrim krijgen ze reguliere LED verlichting, de gewijzigde grille zit overigens wel in de basisuitrusting. De personalisatiecatalogus werd eveneens wat aangedikt met vijf nieuwkomers (Amazon Blue, Denim Blue, Bursting Blue, Mussel Blue en Luminous Sand)! Binnenin blijft alles zo goed als bij het oude maar met nieuwe materialen, accenten en afwerkingsmogelijkheden. Dankzij de CleanZone technologie geniet je in het interieur van zuivere zuurstof, wederom een veiligheidsfeature waar de Zweden zo graag mee uitpakken.

Op vlak van motoren zijn er ook geen ingrijpende wijzigingen, de 2.0-liter viercilinder D2 dieselmotor met manuele versnellingsbak is wel een pak schoner dan ervoor en stoot daardoor slechts 89 g/km CO2 uit. Daarmee trekt Volvo ongetwijfeld de aandacht van de (junior) leaserijder, om indruk te maken in de bar krijgen de V40’s ook een nieuwe sleutel met het aangepaste merklogo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...