Video: CarWOW test de Mercedes-AMG A35 (2019)

Video: CarWOW test de Mercedes-AMG A35 (2019)Is de A35 instapversie van het AMG gamma (nog steeds) de moeite waard?

Van de vorige generatie A-Klasse was er de bewonderenswaardige A45 AMG die het levenslicht zag met 360 pk, later werd dat zelfs 381 pk om weerwerk te kunnen bieden aan de concurrentie. De instapper van het AMG gamma (tezamen met de GLA45 en CLA45’s) deed het zodanig goed dat de business case voor een éxtra instapper snel gemaakt was. Zo kregen we vorig jaar de A35 AMG die het doet met een doorontwikkeling van het bestaande 2.0-liter turbobenzine uit de A250, in ruil gaat de aankomende A45 AMG nog straffer/krachtiger uit de hoek komen.

Maar omdat die A45 nu écht aanspraak maakt op de titel van compacte superhatch is de A35 misschien dé keuze van het hoofd voor wie dagdagelijks op zoek is naar iets snel, compact, (relatief) comfortabel en uniek terwijl het hypermoderne interieur van de reguliere A-Klasse gewoon behouden blijft.

Met 306 pk / 400 Nm, een snelle 7-traps sportautomaat, superslimme 4MATIC vierwielaandrijving en een (optionele) sportuitlaat heb je hoe dan ook een bijzonder leuk geheel zonder dat het mes steeds tussen de tanden moet. Hiermee heeft Mercedes-AMG ook een écht antwoord op de populaire Volkswagen Golf R!

De Mercedes-AMG A35 4MATIC kan de jouwe zijn vanaf 51.909 euro, toch heb je hier nog extra budget nodig om een aantrekkelijk geheel te maken via de (prijzige) optielijst.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...