Video: Autocar test de Mercedes-AMG A35 4MATIC (2018)

Video: Autocar test de Mercedes-AMG A35 4MATIC (2018)The King is dead, long live the King!

De vorige Mercedes A-Klasse was een schot in de roos dankzij de stevige verjongingskuur en moderne insteek, ook de pk-liefhebbers konden hier zelfs terecht. De nieuwe generatie A-Klasse zet nog steviger in op gadgets, rijhulpmiddelen en moderne connectiviteit. In de AMG catalogus zien we hier zelfs een A35 opduiken in afwachting van een nieuwe A45, vermoedelijk in twee uitvoeringen (à la de C63, E63 en consorten) die méér dan 400 pk ter beschikking zal krijgen.

De Mercedes-AMG A35 moet het op zijn beurt zien te doen met slechts 306 pk / 400 Nm, 7-traps automaat, slimme vierwielaandrijving, sportuitlaat en een sportieve afstelling van het onderstel naast een aangedikt uiterlijk. Daarmee zit de snelle Duitser in 4,7 seconden aan 100 km/u dankzij Launch Control, bij 250 km/u laat de begrenzer weten dat het genoeg is.

Deze A35 AMG neemt het – vanaf 51.909 euro – op tegen geweldenaars als de Ford Focus RS, Volkswagen Golf R, BMW M140i, Audi S3, Renault Mégane RS en co. Of de nieuwe AMG instapper zijn naam kan waarmaken zullen we in 2019 uitzoeken, intussen kijken we al even mee met Dan Prosser van Autocar die in het zonnige Mallorca de A35 aan de tand ging voelen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...