Preview: Mercedes-AMG A45 4MATIC (2019)

Preview: Mercedes-AMG A45 4MATIC (2019)Alvast even dromen vooruitkijken naar de snelle Mercedes-AMG A45 én bijhorende instapversie!

Nu de nieuwe A-Klasse zich klaarmaakt voor een Belgische marktlancering kunnen we al even een blik werpen naar de meer sportieve A-Klasse varianten. Opnieuw krijgen we een A45 AMG topmodel maar vermoedelijk pas in 2019 én nog steeds voorzien van de 2.0-liter viercilinder benzinemotor. Die zal “meer dan 400 pk” leveren aldus CEO Tobias Moers om op gepaste manier te antwoorden aan de concurrentie in de vorm van de 400 pk sterke Audi RS3 Sportback.

Behalve een nieuwe generatie Mercedes-AMG A45 – nog steeds voorzien van 4Matic en een snelle automaat – staat er nog een A-Klasse AMG model op de planning en als alles goed loopt zal deze eerst het daglicht zien! Deze A32, A35 of A36 (naamgeving nog niet bekend) zal het moeten doen met slechts 300 pk uit hetzelfde motorblok, daarmee creëren de premium Duitsers uit Stuttgart de perfecte concurrent voor de Golf R en Focus RS.

Op visueel vlak mogen we – naar goede gewoonte – een Panamericana grille verwachten tezamen met brede heupen, blitse velgen en meerdere uitlaatmonden achteraan, dankzij X-Tomi hebben we alvast een (waarheidsgetrouwe?) impressie. Binnenin focust Mercedes-AMG op sportiviteit door middel van veel chroom, alcantara en koolstofvezel te gebruiken.

Lees hier onze rijtest met de huidige Mercedes-AMG A45 4MATIC facelift!

Preview: Mercedes-AMG A45 4MATIC (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...