Officieel: Mercedes-AMG C63 facelift (2018)

Officieel: Mercedes-AMG C63 facelift (2018)De C63 AMG varianten van de Mercedes C-Klasse Berline, Break, Cabrio én Coupé doen het nog steeds met 476 pk / 510 pk maar krijgen eveneens diverse updates, een 9-traps automaat en een nieuwe grille mee!

Nadat Mercedes het reguliere C-Klasse gamma (in tweemaal) opfriste was het direct duidelijk dat ze de C63 topversies niet uit het oog gingen verliezen. Desondanks de C43 AMG een beperkte vermogensupgrade tot 390 pk kreeg blijft het vermogen van de C63 AMG’s ongewijzigd.

De 4.0-liter V8 levert in de “normale” C63 configuratie een gezonde 476 pk / 650 Nm terwijl de C63 S maar liefst 510 pk / 700 Nm richting de achteras stuurt. Die S versie geniet als Berline en Coupé nu wel van een hogere topsnelheid van 290 km/u. Ook nieuw is de 9-traps automaat die twee verzetten meer heeft dan zijn voorganger.

Op visueel vlak springt de nieuwe Panamericana grille per direct in het oog bij de vernieuwde Mercedes-AMG C63 uitvoeringen, anno 2018 overduidelijk een must wanneer er AMG op de achterzijde prijkt. Daarnaast kan de connaisseur nieuwe lichtblokken, 18″/19″ lichtmetalen velgen en andere uitlaatmonden herkennen. Binnenin draait het voornamelijk om het sportstuur, sportzetels en digitale dashboard met een specifiek AMG submenu waar je alle interessante (race) data kan raadplegen.

De C63 AMG bezit zes AMG Dynamics persoonlijkheden (Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Race en Individual) terwijl er nog eens drie instelmogelijkheden zijn voor het onderstel (Comfort, Sport en Sport+). Daarmee moet deze potente Duitser zowel bruikbaar wezen op het circuit als in de stad of op de snelweg.

De vernieuwde Mercedes-AMG C63 Berline, C63 Break, C63 Coupé en C63 Cabrio staan later dit jaar bij je favoriete Das Haus verkooppunt. Prijzen zijn er op dit moment nog niet net zoals officieel beeldmateriaal van alle uitvoeringen, op het Autosalon van New York pakt Mercedes het liefst uit met deze spierwitte C63 S Coupé.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...