Belgische prijs Mercedes A-Klasse (2018): vanaf 24.805 euro

Belgische prijs Mercedes A-Klasse (2018): vanaf 24.805 euroDe kersverse benjamin van het Mercedes’ gamma heeft zijn prijs!

De vorige A-Klasse was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de succesvolle verjonging van het Merk met de Ster, in zijn zog vloeide niet enkel een begeerlijke A45 AMG variant maar ook de populaire GLA en CLA (Shooting Brake) derivaten. De compacte hatchback zit sinds het Autosalon van Genève in ’t nieuw en maakt zich klaar voor een nakende marktlancering, in België te verkrijgen tegen mei vanaf net geen 25.000 euro!

Initieel zal het gamma van de nieuwe Mercedes A-Klasse draaien rond een A180d (116 pk – vanaf 29.282 euro), A200 (163 pk – vanaf 29.282 euro) en A250d (224 pk – vanaf 40.172 euro). Daarvan is enkel de A200 benzineversie te verkrijgen met een manuele versnellingsbak, de overige rekenen sowieso op de efficiëntie van de automaat. Tegen de herfst krijgen deze het gezelschap van een handgeschakelde A160 instapper (107 pk – vanaf 24.805 euro).

Bij de introductie zijn de Mercedes A200 en A180d leverbaar als aantrekkelijke Launch Edition. Deze A-Klasse Launch Edition’s borduren verder op de Style Line variant met 17″ lichtmetaal, High Performance LED koplampen, Advantagepakket, 10″ mediadisplay, parkeerassistent, spiegelpakket en het connectiviteitspakket. Reken voor zo’n A-Klasse Launch Edition op een meerprijs van ongeveer 3.000 euro die je veelvoudig terugziet in de rijkelijke(re) basisuitrusting. Nog royaler uitgerust is de A-Klasse Edition 1 met zijn exclusieve Edition Green koetswerkkleur, sportstoelen en sfeerverlichting, te verkrijgen vanaf 40.317 euro. Met de A-Klasse Business Solutions heeft Mercedes dan weer een passend aanbod voor de zakelijke gebruikers. Te verkrijgen vanaf 32.186 euro (A180d 7G-DCT)

Naast een frisse vormgeving (overduidelijk CLS geïnspireerd), aantrekkelijk interieur, handige rijhulpmiddelen én standaard (!) een digitaal dashboard legt de nieuwe Mercedes A-Klasse de lat wederom wat hoger met het nieuwe MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainmentsysteem. Naast een logische en technologische insteek kan het MBUX systeem met behulp van artificiële intelligentie “meedenken” met de bestuurder.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...