Preview: elektrische BMW iX3, i4 en iNEXT (2020)

Preview: elektrische BMW iX3, i4 en iNEXT (2020)De komende jaren zal het elektrische gamma van BMW sterk groeien, momenteel ondergaan de iX3, i4 en iNEXT prototypes het nodige testwerk in het (koude) Zweden.

In de BMW catalogus vinden we momenteel enkel de i3 terug bij de zuiver elektrische modellen, op vlak van plug-in hybrides is het aanbod groter met de 225xe, 330e, 530e, 745e, X5 xDrive45e en later dit jaar de X3 xDrive30e. Vanaf 2020 mogen we daar de zuiver elektrische iX3, i4 en iNEXT bijrekenen, veelbelovende modellen die op dit moment het nodige testwerk ondergaan in Zweden.

De BMW iX3 zal in 2020 zijn intrede maken met de eDrive technologie van de vijfde generatie, een primeur! Daardoor staat de krachtige elektromotor en hoogwaardige batterij garant voor een rijbereik van 400 km, snelladen aan een 150 kW laadstation is perfect mogelijk en zorgt voor supersnelle laadtijden! De iX3 zal in China (Shenyang) geproduceerd worden.

Met de zuiver elektrische i4 vierdeurs coupé richt BMW dan weer haar pijlen op de populaire Tesla Model 3 waarbij er zowel comfortabel als dynamisch gereden kan worden. De BMW i4 krijgt een grotere batterijpack mee waardoor het rijbereik oploopt tot meer dan 600 km, de 0-100 sprint zou slechts 4 seconden in beslag nemen. De productie van de BMW i4 start tegen 2021 in de BMW fabriek te München.

De iNEXT gaat nog een stapje verder dan de iX3. Niet enkel is deze SAV (Sports Activity Vehicle) een stuk groter dan zijn elektrische evenknie en geniet hij van een groter rijbereik (+600 km), ook wil hij meer de focus leggen op hoogtechnologische innovaties op vlak van design, autonoom rijden en vooruitstrevende rijhulpmiddelen. Het nieuwe vlaggenschip van de BMW Group (naast de 7-Reeks en X7 SUV) gaat in 2021 in productie in de BMW fabriek in Dingolfing (Duitsland).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...