Officieel: BMW Concept iX3 (2018)

Officieel: BMW Concept iX3 EV (2018)De BMW X3 gaat (op termijn) elektrisch!

Spanning op de stand van BMW tijdens de Auto China Show in Peking met de iX3 Concept! Op (relatief korte) termijn wil de blauw/witte premiumconstructeur uit München een 100% elektrisch model in het kerngamma opnemen – naast de i3 – en met de blijvende SUV-hype blijkt een iX3 een logisch gevolg.

“De combinatie van een nieuwe, compacte elektrische aandrijvingscomponent enerzijds met nieuwe en krachtigere batterijen anderzijds zorgt voor een flexibele architectuur om op het innovatieve elan van BMW i verder te bouwen” aldus de ambitieuze Duitsers. In mensentaal wil dat zeggen dat ze hard werken aan een zo efficiënt mogelijke aandrijflijn (elektromotor + batterij) die op termijn moet doorvloeien naar andere modellen.

Als “designoefening” mag de iX3 Concept uitpakken met een unieke grille, ietwat gekke velgen en glasheldere LED koplampen, allemaal in een zo aerodynamisch mogelijk geheel mét blauwe accenten. Interieurbeelden ontbreken op dit moment maar je mag er vanuit gaan dat deze minstens even futuristisch zal zijn als aan de buitenzijde.

Als tegenpool voor al dat elektrisch geweld lanceert BMW tevens de M2 Competition in China.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...