Teaser: Kia XCeed crossover (2019)

Teaser: Kia XCeed crossover (2019)Komt Kia naar het Autosalon van Genève met de langverwachte XCeed crossovervariant?

Vorig jaar haalde Kia op het het Autosalon van Genève het doek van een gloednieuwe generatie Ceed die niet enkel het (vreemde) afkortingsteken verloor in diens naamgeving, op vlak van afwerking, rijgedrag en technologie ging de compacte Koreaan er sterk op vooruit. Intussen is het gamma (opnieuw) aangevuld met een praktische Ceed SW (Sportswagon), strakke Ceed GT Line, potente Ceed GT én de bijzonder knappe ProCeed shooting brake uitvoering. Daar mogen we zeer binnenkort een verhoogde/avontuurlijke XCeed bijrekenen!

Het SUV gamma van Kia omvat vandaag de dag alreeds de Stonic, Sportage, Niro en het Sorento vlaggenschip, de toekomstige XCeed (die hopelijk een betere naam meekrijgt) zal zich tussen die eerste twee nestelen. Daarvoor krijgt hij enige bodemvrijheid mee net zoals extra bescherming rondom, we betwijfelen dat de Koreaanse autoconstructeur hiervoor vierwielaandrijving zal introduceren op het Ceed gamma.

Op de eerste (vage) schets zien we (opnieuw) een knappe vormgeving met aflopende koetswerkbouw, grote velgen, uitgeklopte wielkasten en contrasterende chroom accenten, via autodoc.be verkrijg je desgewenst de nodige accessoires.

Op vlak van motoren rekenen we op het bestaande gamma, gaande van een 1.0-liter driecilinder T-GDI (120 pk), 1.4-liter viercilinder T-GDI (140 pk) en de 1.6-liter viercilinder CRDi (115 pk of 135 pk) met een manuele zesbak of 7-traps DCT automaat. Meer nieuws vanuit Genève maar de kans dat er een XCeed GT in de pijplijn zit is redelijk klein.

Teaser: Kia XCeed crossover (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...