Spyshots: Kia Sportage facelift (2018)

Spyshots: Kia Sportage facelift (2018)Na drie jaar is het (bijna) tijd voor de Kia Sportage zijn (haar?) facelift.

Eind 2015 stak de Koreaanse autoconstructeur de Sportage SUV volledig in het nieuw naar aanleiding van het Autosalon van Frankfurt. Nu zijn we bijna 3 jaar later en is de tijd rijp voor een opfrisbeurt. Als we kijken naar hoe die verliep bij Hyundai Tucson – de technisch gerelateerde evenknie van de Sportage – hoeven we op visueel vlak geen schokkelen dingen verwachten, iets dat de goed afgeplakte prototypes alvast tegengaan.

Met de aankomende facelift kan de Kia Sportage er wederom enkele jaren (goed) tegenaan met nieuwe gadgets, snellere infotainment, levensreddende veiligheidssystemen en handige rijhulpmiddelen. Onder de motorkap verdwijnt vermoedelijk de 1.6-liter GDi in het voordeel van de 1.4-liter T-GDi met 140 pk die reeds opdook in de nieuwe Ceed. Op dieselvlak kunnen de Koreanen opteren voor de nieuwe 1.6-liter CRDi.

De kans is groot dat Kia de vernieuwde Sportage zal presteren op het Autosalon van Parijs, begin september.

Lees hier onze rijtest met de Kia Sportage 1.7 CRDi!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...