Officieel: Kia Sportage 2015

Eerste foto's: Kia Sportage (2015)Officiële informatie in verschillende stappen uitbrengen zou verboden moeten worden in autoland, toch zijn we verheugd nu Kia naar buiten komt met de (ontbrekende) technische details én interieurbeelden van de Sportage.

Kia gaf nog ons nog niet zo lang geleden een designpreview, kwam daarna met officiële beelden van de buitenzijde maar ondertussen hadden we ook al wat spyshots verzameld. Nu, twee weken voor de onthulling op het Autosalon van Frankfurt, komen de Koreanen naar buiten met de laatste – en meest interessante – informatie. Zo is de nieuwe Sportage 4 centimeter langer dan voordien, ook de wielbasis groeide bijna zoveel wat voornamelijk de binnenruimte ten goede komt. De koffer profiteert eveneens van deze beperkte groei, zo stijgt de bagageruimte met 30 liter tot 491 liter in normale vorm.

Verder krijgt het interieur een opfrisbeurt waardoor alles rustiger en overzichtelijker zou moeten ogen, natuurlijk per direct een stuk moderner en kwalitatiever. Het centrale infotainment- en navigatiesystemen kan je krijgen in een 7″ of 8″ uitvoering, muziekliefhebbers zullen bij zijn met een optioneel 320W JBL Sound System met acht speakers én externe versterker. Daarnaast krijgt de Kia Sportage ook nog de Connected Services van Tom Tom (updates, flitsers, …), een draadloos oplaadsysteem en een digitale radio. Andere gadgets zijn een achteruitrijcamera, elektrische kofferklep, adaptieve (bochten)verlichting, … De veiligheidssystemen van de Sportage werden ook aangedikt met ondermeer een autonoom noodremsysteem, actieve rijbaanassistentie, grootlichtassistentie, snelheidsbordenherkenning, dodehoekdetectie en een systeem dat kruisend verkeer zal bemerken. Om het rijcomfort te verbeteren stak Kia heel wat moeite in een betere isolatie.

Het motorengamma van de nieuwe Kia Sportage bestaat uit twee benzinemotoren en drie diesels, voor- en vierwielaandrijving en voor de topversies een zeventraps automaat met dubbele koppeling. De 1.6-liter GDi blijft op post met zijn 132 pk en 161 Nm, nieuwkomer is de variant mét turbodruk, een 1.6-liter T-GDi met 177 pk en 265 Nm! Dieselen kan vanaf de 1.7-liter CRDi met 115 pk, de vernieuwde 2.0-liter CRDi krijgt 136 pk en 373 Nm of 184 pk en 400 Nm mee.

Prijzen zijn er op dit moment nog niet maar een Belgische introductie is voorzien op het Autosalon van Brussel in januari!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...