Officieel: Hyundai Tucson facelift (2018)

Officieel: Hyundai Tucson SUV facelift (2018)Hyundai trekt de stoere Tucson ietwat strakker in navolging van de nieuwe Santa Fe en Kona!

Aangezien de populaire Tucson SUV al een tijdje meegaat was de tijd rijp voor een facelift aldus Hyundai. Ingrijpende wijzigingen – die een verder succes eventueel zouden confiskeren – moet je niet verwachten, het getrainde oog herkent wel een strakgetrokken grille, LED lichtblokken (voor/achteraan) en nieuwe velgen. De vernieuwde Tucson loopt visueel nu mooi in mijn met de Kona crossover en Santa Fe fullsize SUV.

Binnenin pakt de vernieuwde Hyundai (grondiger) uit met ondermeer het nieuwe 8″ HD infotainmentsysteem, een extra USB poort achterin, draadloze smartphonelader en Apple CarPlay / Android Auto. Inzake veiligheid en rijhulpmiddelen verwelkomen we Forward Collision Warning en Surround View Monitor (360° rondom).

De New Tucson wordt aangedreven door twee diesels en evenveel benzinemotoren. Zo is er de voorwielaangedreven 1.6-liter GDi met 132 pk en een manuele versnellingsbak als instapper bij het benzinegamma met daarboven de moderne 1.6-liter T-GDi viercilinder met 177 pk. Hierbij krijg je de keuze tussen voor- en vierwielaandrijving en een manuele zesbak of de 7-traps DCT automaat met dubbele koppeling. Dieselrijders moeten kiezen tussen de nieuwe 1.6-liter CRDi (115 pk of 133 pk) die de oude 1.7 CRDi vervangt en de 2.0-liter CRDi (186 pk) waarbij die laatste topversie voorzien is van de nieuwe 8-traps automaat.

De vernieuwde Hyundai Tucson beleeft deze zomer zijn marktintroductie, prijzen zullen in de buurt liggen van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...