Spyshots: BMW iX3 SUV (2020)

Spyshots: BMW iX3 SUV (2020)BMW wil tegen 2025 twaalf nieuwe elektrische wagens én deze zuiver elektrische X3 moet daar een van zijn.

Intussen staat de gloednieuwe X3 bij de verdelers en zijn we in blijde verwachting van (eindelijk) een volwaardige X3 M maar de familie van BMW’s compacte SUV zal nog groter worden. Zo staat er een iX3 op de planning, een 100% elektrische X3!

Visueel blijft deze trouw aan het gesmaakte lijnenspel van de reguliere X3 met de conventionele benzine- en dieselmotoren met uiteraard de logische verschillen. Links vooraan is er een laadklep en achteraan zien we een stevige hoeveelheid batterijen, vermoedelijk worden deze bij het productiemodel wel ietwat beter weggestoken. Uitlaatmonden zijn niet nodig bij elektrische voertuigen.

Met de huidige progressie inzake batterijtechnologie en elektromotoren verwachten we dat de BMW iX3 gebruik zal maken van twee elektromotoren (xDrive!) en een batterijcapaciteit van ongeveer 70 à 90 kWh. Daarmee moet een zuiver elektrisch rijbereik haalbaar zijn van 300 à 400 km.

We verwachten de BMW iX3 tegen 2020 in de showrooms, een X3 plug-in versie moet tegen dan ook al werkelijkheid zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...