Fiat Tipo en 500X krijgen 1.6 MultiJet DCT

Rijtest: Fiat Tipo Berline [1.6 MultiJet + 1.6 E-Torq AT]Goed nieuws voor de zakelijke rijders onder ons, de efficiënte DCT automaat wordt binnenkort verkrijgbaar bij de Fiat Tipo en Fiat 500X!

FCA ontwikkelde vorig jaar een gloednieuwe gerobotiseerde automaat met dubbele (droge!) koppeling voor de turbodiesel van het huis en schonk deze vooraleerst aan de knappe Giulietta. We konden deze reeds testen in het zonnige Italië en zagen direct potentieel voor de zakelijke markt, een hertest op Belgische bodem bevestigde die stellingname in alle opzichten!

Na de Giulietta 1.6 JTDm TCT zijn nu de nieuwe Tipo en 500X aan de beurt om deze viercilinder diesel met 115 pk / 120 pk en 320 Nm in combinatie met de vlotte automaat toebedeeld te krijgen. Een leuke nieuwigheid voor het aankomende Autosalon van Parijs begin oktober, kort erop moet je een bestelbon kunnen opmaken bij de lokale Fiat concessiehouder.

Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo 1.6 MultiJet!
Lees hier onze rijtest met de Fiat 500X!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...