BMW Connected: binnenkort je favoriete app voor onderweg

BMW Connected: binnenkort je favoriete app voor onderwegGedaan met sukkelen bij het opzoeken van efficiënte navigatieroutes en tegelijk je agenda in het oog te houden, de nieuwe BMW ConnectedDrive Services combineert het allemaal in één handig platform. Update 27/02/17: Android versie!

Met een iconische top 3 positie in de algemene verkoop in België – met als kroonjuweel een #1 binnen het premium segment – moet BMW elke dag zwaar aan de bak om hun cliënteel tevreden te houden. Dat doen ze niet enkel met – aan een stevig tempo – vernieuwingen, updates en facelifts door te voeren, maar ook bestaande systemen worden voortdurend aan de realiteit getoetst. Zo heeft élke nieuwe BMW sinds eind 2015 een actieve SIM kaart aan boord, voornamelijk met als doel het eCall hulpsysteem goed te laten functioneren wanneer dat toch nodig zou zijn.

BMW Connected: binnenkort je favoriete app voor onderweg

Met een resem diverse apps – eentje voor de BMW i’s, een voor de nieuwe Zeven, …) – kon je ook al diverse parameters raadplegen en/of functies gebruiken zoals de verlichting aansteken, claxonneren (“toeteren” in de volksmond), het rijbereik of de laadstatus raadplegen, … Maar alles kan beter en daarom komt BMW nu met de lancering van het BMW Connected platform en uiteraard een bijhorende app voor smartphone. Gezien de grote groep iOS (Apple) gebruikers lag de logische focus op een iPhone/iPad app én een Apple Watch app, later volgt uiteraard intussen (27/02) is ook een soortgelijke applicatie voor de vele Android gebruikers.

BMW Connected: binnenkort je favoriete app voor onderweg

De nieuwe BMW Connected applicatie zal op termijn ook de eerdergenoemde aparte BMW apps gaan vervangen, alle bestaande functies/technologie wordt zo mooi verzameld op één handige plaats. Ook kan je nog steeds meerdere wagens toevoegen aan het BMW Connected systeem!

BMW Connected: binnenkort je favoriete app voor onderweg

Grootste nieuwigheid is de introductie van de digitale assistent die de brug zal vormen tussen je dagplanning (op basis van de agenda) en verschillende slimme diensten die de mobiliteit vandaag de dag vereist. Zo krijg je op basis van actuele verkeersinformatie hét tijdstip – met bijhorende route – waarop je het best zou vertrekken om tijdig aan te komen, kan je de bestemming doorsturen naar je Bimmer en tevens is er “Last Mile” navigatie voorhanden om bijvoorbeeld van de dichtstbijzijnde parking toch te voet ter plekke te geraken.

BMW Connected: binnenkort je favoriete app voor onderweg

Na meermaals gebruik zal het BMW Connected platform je routes ook beginnen te herkennen op basis van diverse parameters (lang leve big data!) en hier ook optimaal gebruik van maken om je rit zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Deze hotspots komen dan ook per direct bij de favoriete bestemmingen te staan die je gemakkelijk kan hergebruiken.

Het opstellen van meervoudige routes en opzoeken van handige POI’s (parkings, winkelcentra’s, laadpalen, tankstations) is ook mogelijk met deze applicatie. Een adres gevonden op het internet, in een mail of via sms, zodra het een logische adresstructuur bevat, kan je heel gemakkelijk “doorsturen” naar de BMW Connected app. Zodra de routebegeleiding actief is, kan je vervolgens het vermoedelijke aankomstuur eenvoudig per sms versturen via de iDrive controller.

BMW Connected: binnenkort je favoriete app voor onderweg

Het BMW Connected platform is vanaf nul opnieuw ontworpen op basis van een flexibele architectuur. (Microsoft Azure, mocht je het écht willen weten.) Hiermee hebben de ontwikkelaars de mogelijkheid om diverse nieuwe functies achteraf aan het systeem toe te voegen met behulp van een update (bv over WiFi verbinding), een handige feature die we ook al zagen bij andere hightech premium constructeurs! In de herfst (nieuwe 5-Reeks) en lente (3-Reeks GT facelift) komt er alreeds een veelbelovende update aan.

Conclusie
Voor de gemiddelde internetgebruiker die (goed) weet wat de mogelijkheden zijn met bijvoorbeeld Google Maps, Kaarten of andere online routeplanners biedt het BMW Connected systeem (nu) misschien niet direct een wereldschokkende meerwaarde. Toch zijn we direct fan van het totaalconcept én met stip de mogelijkheid om je bestemming eenvoudigweg door te sturen naar je wagen! Met een resem innovatieve mogelijkheden voor de toekomst verwachten we wel dat deze BMW Connected app bij menig BMW rijder vooraan op de smartphone zal komen te staan!

De BMW Connected app is vanaf NU in België beschikbaar en hier te downloaden in de App Store, een Android versie staat hier. De smartphone-applicatie is volledig gratis en werkt zelfs zonder BMW (routeplanning, ETA, Time To Leave, …), wil je het volledige systeem moet je “BMW ConnectedDrive Services” aanvinken in de optielijst. Dat kost je 375 euro voor de volgende drie jaar, ongetwijfeld een marginale meerkost op je alreeds prijzige premium BMW!

BMW Connected: binnenkort je favoriete app voor onderweg

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...