Officieel: BMW 3-Reeks Gran Turismo facelift (2016)

Officieel: BMW 3-Reeks Gran Turismo facelift (2016) - F34In navolging van de 3-Reeks Berline en 3-Reeks Touring uitvoering acht BMW de tijd nu rijp om de eigenzinnige 3GT nu van een facelift te voorzien.

De diehard BMW liefhebber – en zo zijn er wel wat in België – ziet natuurlijk direct de strakkere voorbumper, standaard LED verlichting (voor- én achteraan), een nieuw ontworpen onderspoiler en grotere uitlaatmonden (die vanaf de 320i/320d in dubbele vorm aanwezig zijn!)! Voor de gewone leek is het waarschijnlijk iets minder gemakkelijk om de gefacelifte 3-Reeks Gran Turismo uit een line-up te halen, misschien zijn de twee nieuwe lakkleuren en drie nieuwe velgendesigns wel een weggever!

Binnenin kiest de premium autoconstructeur uit München voor meer chroom, hout en gegalvaniseerde bedieningselementen om het hoogwaardige interieurgevoel nog meer te versterken. Grootste verandering hier is eigenlijk het nieuwe BMW Navigatie Professional systeem dat debuteerde in de 7-Reeks. Hiervan is de weergave niet alleen hypermodern, maar de bediening ook eenvoudiger aldus de Duitsers en dit door onder meer het gebruik van grotere iconen en krachtigere processor.

Met deze facelift krijgt de 3-Reeks GT ook een slimmere boordcomputer, WiFi hotspot, een extra USB poort achteraan, verbeterde veiligheids- en rijhulpsystemen en een draadloze oplaadmodus voor je smartphone mocht die dat ondersteunen. Dankzij de 110 mm langere wielbasis kan je binnenin niet klagen over de beenruimte in de 3GT, de achterklep geeft toegang tot een bagageruimte met een inhoud van 520 liter tot maximaal 1.600 liter met een volledig neergeklapte achterbank.

Net zoals bij de andere Dreier’s komen er enkele nieuwe cijfercombinaties op de achterzijde te staan, soms volwaardige nieuwkomers of eerder een kleine herschikking in de nomenclatuur. Het meeste rijplezier ben je ongetwijfeld in deze 3-Reeks Gran Turismo met een benzinemotor, daar heb je nu de keuze uit een 320i (184 pk), 330i (252 pk, ex-328i) en een 340i (326 pk, ex-335i, zescilinder!). Veelrijders hebben meer aan een diesel, dat kan hier natuurlijk ook met een 318d (150 pk), 320d, 325d (224 pk, gloednieuw!), 330d tot 335d (313 pk). Met nog keuze tussen xDrive vier- of achterwielaandrijving en een handbak of automaat krijg je maar liefst 18 verschillende 3-Reeks Gran Turismo mogelijkheden die allemaal zuiniger en efficiënter zijn!

Deze vreemde unieke combinatie van een berline, stationwagon en coupé zag het levenslicht in 2013 in navolging van zijn grotere broer en werd de voorbije jaren warm ontvangen in Europa, China en de VS. Van die eerste generatie BMW 3-Reeks GT zijn sinds de introductie meer dan 130.000 exemplaren verkocht, we gaan er vanuit dat het Belgische publiek met deze frisse facelift zijn weg er naar toe zal blijven vinden. Vanaf juli 2016 is hij effectief beschikbaar in het dealernet, prijzen liggen vermoedelijk in de lijn met de huidige uitvoering.

Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 320d Gran Turismo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...