Teaser: BMW 5-Reeks Berline 2016 [G30]

Teaser: BMW 5-Reeks Berline 2016 [G30]BMW start de (waarschijnlijk langgerekte) teasercampagne van een veelbelovende nieuwe generatie 5-Reeks (G30)!

Een van de (aller)grootste nieuwigheden op het aankomende Autosalon van Parijs wordt de gloednieuwe BMW 5-Reeks, traditiegetrouw een van de belangrijk(st)e bouwstenen in het Blauw-Witte aanbod. Om die lancering voldoende (media)aandacht te schenken zal BMW ons de komende weken bestoken met informatie, (beperkt) beeldmateriaal en wat randinformatie, ten laatste begin oktober – tenzij ze de tijd vroeger rijp achten! – krijgen we een volledig en duidelijk beeld van de nieuwe Fünfer!

Beginnen doen we zoals steeds met de strakke Berline vierdeursvariant, erna volgt de praktische Touring en de unieke 5 Gran Tourer terwijl we de sportieve M5 variant(en?) ook niet uit het oog mogen verliezen. Designmatig verwachten we een gezonde mix tussen het gekende lijnenspel en de looks van de vernieuwde 3-Reeks en luxueuze 7-Reeks, technisch zal deze generatie – interne code: G30 – natuurlijk lichter, zuiniger, krachtiger en efficiënter dan ooit zijn! Of daar ook een driecilinder bij zal zijn is nog afwachten geblazen, een groene (plug-in) hybride lijkt dan weer een sinecure!

Onderstaande foto’s komen uit een nieuwe meetcel van BMW die voor het eerst gebruikt wordt om eventuele, nauwelijks zichtbare, afwijkingen in een vroeg stadium te kunnen ontdekken. De hoofdingenieur kan zijn enthousiasme niet onder stoelen en banken steken en omvat het geheel als volgt: “Het is geweldig dat we met deze optische meetcel een belangrijke mijlpaal in het preproductiestadium bereiken. Een eenmalige meting resulteert in een 3D-datamodel van het complete voertuig. Langdurige individuele metingen en databewerking zijn niet langer nodig. Dat bespaart tijd en heeft een grote impact op de kwaliteitsverbetering tijdens de serieproductie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...