Officieel: BMW M140i / M240i [340 pk / 500 Nm]

Officieel: BMW M140i / M240i [340 pk / 500 Nm]BMW lanceert niet enkel de krachtige 750d xDrive, ook de nieuwe topvarianten – M140i en M240i – zien vandaag het levenslicht!

Tot voor kort waren de M135i en M235i het beste wat BMW onder de M Performance noemer te bieden had, nu blijkt dat er toch nog ruimte voor verbetering was en worden de M140i en M240i aangekondigd. Hetzelfde zagen we ook bij de vernieuwde 3-Reeks en X4 crossover, ook in München streven ze naar consistentie en dat is nooit slecht.

De vernieuwde zes-in-lijn turbomotor – hier slechts met twee turbo’s – levert 340 pk en 500 Nm en is te verkrijgen met zowel een handbak als de sportieve ZF automaat. Hiermee moet je sneller kunnen sprinten dan hun voorgangers (- 0,3s tot 4,4 s) en is het geheel ook nog eens zuiniger (-7%). De nieuwe 40i motorisatie is overigens te verkrijgen in alle 1-Reeks en 2-Reeks uitvoeringen, met uitzondering van de voorwielaangedreven meer praktische Active Tourer en Gran Tourer’s natuurlijk!

Leuke feature voor de DCT automaat is de intelligente Launch Control die gebruik maakt van GPS data om de ideale hoeveelheid vermogen en grip te bepalen met een perfecte acceleratietijd als gevolg! De manuele versnellingsbak met zes verzetten kan dan weer rekenen op automatisch tussengas bij het terugschakelen!

Prijzen van deze nieuwe toppers – onder de M2 Coupé – volgen hopelijk snel, tegen de zomervakantie moeten de eerste exemplaren al leverbaar worden!

Lees hier onze rijtest met de BMW M135i SportsHatch en M235i Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...