Krijgen de BMW M3 & M4 een viercilinder?

BMW Autosalon Brussel 2014 - M4 Coupe M3 Berline Header
Een BMW M3 en M4 met viercilinder? Carsten Pries van BMW M zegt dat het niet ondenkbaar is.

De wereld vergaat! Turbo’s, het uitsterven van de manuele versnelling en downsizing tot er niets meer te downsizen valt. Dat is toch waar we meteen moeten aan denken wanneer we de woorden van Carsten Pries lezen, Product Management hoofd van BMW M:

We do not start our design process with a power output in mind, but for sure, you could see a future M3 and M4 with a four-cylinder engine.

In een gesprek met Motoring liet de man er dus geen gras over groeien, al is de kans klein dat de muesli-M4 al binnenkort werkelijkheid wordt. Wel zou het gebruik van een viercilinder het gewicht weer een stuk kunnen verlagen, wat meteen ook de prestaties verbetert.

Ben je er toch niet gerust in, ga dan snel langs bij de BMW-dealer. Momenteel kunnen jullie nog steeds gaan voor de 3.0-liter zes-in-lijn met een vermogen van 431 pk en 550 Nm koppel. Daarmee sprinten de twee broertjes van 0-100 km/u in 4,1 seconden, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De M3 maakt je 77.350 euro lichter, de M4 vereist een investering van 78.850 euro. (Via: Motoring)

BMW M3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...