Autosalon Brussel 2014: Fiat Line-up

Rijtest: Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet
Fiat zal op het Autosalon van Brussel de kooplustigen proberen te overtuigen met de speciale 500L Trekking & Living én met speciale edities van de 500 en Punto!

De Fiat 500 familie is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardige pijler binnen het Italiaanse gamma, met de reguliere Cinquecento en zijn dakloze 500C soortgenoot plus nog eens sportieve Abarth derivaten. Daarboven komt nog eens een ietwat avontuurlijke 500L Trekking die zijn mannetje weet te staan op een onverharde ondergrond terwijl de 500L Living plaats biedt aan maar liefst 5+2 kleine inzittenden. Deze laatste is de meest compacte zevenzitter die je momenteel kan vinden, hij meet slechts 4,35 m wat niet veel meer is dan een reguliere C-segmenter!

Deze 2 grootste uitvoeringen staan extra in de spotlights met hun vele personaliseringsmogelijkheden en het ruime motorengamma waar er voor iedereen wel iets inzit. Van krachtige tot zuinige diesels en van oldschool benzinemotoren tot technologische TwinAir parels. Wie op zoek is naar een leuke gezinswagen met een grote portie Italiaanse flair moet sowieso passeren in Paleis 9 op de Heizel. Ook de fanboys komen aan hun trekken, zo zijn er maar liefst 140 specifieke accessoires ontworpen door Mopar die je 500L Trekking écht uniek maken.

Grote gezinswagens zijn ongetwijfeld leuk als je kinderen hebt, maar de populaire Fiat 500 vergeten de Italianen gelukkig ook niet. Zowel de 500 als de 500C staan in Brussel in een Catwalk edition met interessante extra uitrusting bovenop de 1.2-liter benzinemotor met 69 pk in de Lounge trim. Zo krijg je voor 50% van de marktwaarde ondermeer 16″ alu velgen, lederen interieur, chroomstrips op de motorkap, parkeersensoren achteraan en nog veel meer! De meer luxueuze GQ versie maakt dan weer zijn opwachting voor de 500C op het Autosalon.

Ook de Fiat Punto is aanwezig in enkele leuke uitvoeringen, zo heb je naast de Street Edition met ondermeer airco en radio/cd/mp3 ook nog de Techno+ versie die heel wat technologische gadgets krijgt zoals het Blue&Me systeem, parkeersensoren en de vooruitrusting voor de TomTom navigatie.

Ook de grote en ruime Freemont staat uiteraard op de stand van Fiat, ter ere van ons nationaal autofeest zelfs als Black Code Edition. Niet getreurd als je jouw zevenzitter liever in een leuke koetswerkkleur wil, hij is namelijk beschikbaar in het Perla White, Passione Red, Colosseo Grey, Silver Grey en Tenore Black. Visueel krijg je ook heel wat lekkers met ondermeer 19″ lichtmetaal, bijzonder veel Piano Black accenten en binnenin ondermeer lederen zetels, een UConnect navigatiesysteem, een parkeercamera achteraan en verwarmde zetels! Qua motorisatie ben dan wel weer aangewezen op de 2.0-liter MultiJet motor met 163 pk met voorwielaandrijving.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...