Teaser: Kia Pro_Cee’d

Kia Pro Ceed driedeurs 2012
Kia heeft zonet een eerste schets vrijgegeven van de Pro_Cee’d, de sportieve driedeursversie van de Cee’d.

De Kia Cee’d en Cee’d Sporty Wagon stonden vorige week reeds te pronken op de beursvloer in Genève, maar daar stopt het Cee’d verhaal uiteraard niet. Na de vijfeurs hatchback en de break volgt uiteraard ook de driedeurs Pro_Cee’d, historisch het sportieve broertje uit de reeks. Kia wil de “buzz” rond het model alvast in gang zetten en heeft daarom een eerste schets vrijgegeven. We zien alvast een sportief ogende Cee’d, met massieve velgen en krachtige vouwlijnen. Benieuwd of deze ook het productiestadium halen.

Ondanks zijn sportievere looks zal de Pro_Cee’d met het reguliere motorgamma beschikbaar zijn. Het motorgamma start bij een 1.4-liter grote benzine met 99 pk en loopt tot een 1.6-liter benzine of diesel met 128 pk. Of er later ook nog een krachtigere versie komt valt niet uit te sluiten, geruchten spreken dan over 200 pk. Genoeg om het de Golf GTI en Astra OPC moeilijk te maken. De première van de Pro_Cee’d zou normaal gepland zijn voor het autosalon van Parijs, begin oktober. Maar gezien de vroege teaserfoto valt een vroegere lancering niet uit te sluiten.

Kia Pro Ceed

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...