BMW 1-Reeks GT te zien in oktober

BMW 1-Reeks GT 2014
BMW zou de BMW 1-Reeks GT voorstellen op het autosalon van Parijs, oktober dit jaar.

Althans, dat beweert BMWBlog op haar website. De nieuwe 1-Reeks GT zou op een platform staan met voorwielaandrijving. Hier worden dus enkele heilige huisjes afgebroken voor de BMW-puristen. Voorwielaandrijving op een BMW is namelijk een behoorlijk groot taboe. Om toch enigszins te compenseren, zou er ook vierwielaandrijving beschikbaar zijn.

Net zoals dat bij de BMW 5-Reeks GT het geval is, zou ook de 1-Reeks GT iets hoger van de grond staan dan de 1-Reeks en een grotere koffer krijgen. Nog in de GT-Reeks van BMW, zouden we binnenkort een BMW 3-Reeks GT mogen verwachten. Kwestie van echt alle mogelijke gaatjes in het gamma op te vullen…

Onder de motorkap komen er niet alleen viercilindermotoren te liggen met turbo’s, er zouden ook driecilinders op de markt verschijnen. Deze BMW zal het eerste, maar lang niet het enige model worden dat met voorwielaandrijving beschikbaar zal zijn. Tegen 2014 zou de BMW 1-Reeks GT op de markt moeten verschijnen in de hoop een rechtstreekse concurrent te worden voor de Mercedes B-Klasse.

BMW 1-Reeks GT 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...